MAMI – Műszaki Alapokat Mindenkinek logó

MAMI – Műszaki Alapokat Mindenkinek

… egy újabb WordPress honlap…

Bevezetés a CD/DVD írásba

Dátum: 2013-05-23 Szerző: Kategória: Egyéb

Ez a cikk főleg azoknak szól, akik számára idegen a CD vagy DVD írás művészete, azonban szeretnék elsajátítani ezt a tudományt. Ehhez a legfontosabb hozzávaló egy ingyenes szoftver, a CDBurnerXP, amelyet bárki letölthet innen. (http://cdburnerxp.se/hu/home) Természetesen egy üres CD/DVD is elengedhetetlen a művelethez. A haladóbb/gazdagabb felhasználók e helyett használhatják a Nero Burning ROM-ot, azonban a proffesszionálisabb funkciókért borsos árat kell fizetnünk. Kezdetnek viszont ez az ingyenes program is tökéletesen megfelel, lássunk is hozzá!

A telepítés befejeztével először a program nyelvét kell kiválasztanunk, alapból a magyart ajánlja fel, ezt az ajánlatot érdemes elfogadni.

A telepítés után ez az ablak fogad minket

A telepítés után ez az ablak fogad minket


Ezek után az alábbi ablak fogad minket. Itt kiválaszthatjuk, hogy mit szeretnénk írni a még üres CD/DVD-nkre. Ha csak fájljainkat szeretnénk kiírni, akkor válasszuk az adat lemez készítése opciót, majd nyomjunk a lenti OK gombra!

Kiválasztjuk, mit szeretnénk írni a CD/DVD-re

Kiválasztjuk, mit szeretnénk írni a CD/DVD-re

A következő ablakban kell kiválasztanunk, mit is szeretnénk pontosan kiírni. A jobb felső részének az ablakban navigáljunk el azokra a helyekre a gépünkön, ahol a kiírandó fájlok találhatók, majd fogjuk meg bal egérgombbal, és húzzuk a jobb alsó területre őket. (A „Húzzon ide fájlokat…” feliratú részre)

Fájlok kiválasztása

Fájlok kiválasztása

 Miután végeztünk, kattintsunk a középen lévő szürke sor bal szélén található „Írás” gombra. Így az alábbi képernyőhöz jutunk. Itt kiválaszthatjuk az írás sebességét (32x-nél gyorsabbra nem ajánlott gyorsabbra állítani, ha zenei cd-t írunk, akkor válasszuk a lehető leglassabb opciót!), majd az írás indításra gombra kattintva megkezdődött az írás, nincs más dolgunk, mint megvárni, hogy a végén megkapjuk az elkészült remekművünket.

Az írás indítása

Az írás indítása

 

Powered by Wordpress - Created by MAMI